Plastic Klassen Challenge


Plastic Klassen Challenge

De campagne

Vanaf september 2021 starten wij een crowdfundcampagne om geld in te zamelen voor stichting The Ocean Movement. Samen met zo veel mogelijk basisscholen willen wij aandacht vragen voor het plastic probleem en geld ophalen voor het goede doel (The Ocean Movement).

 

Waarom meedoen?

Voor onze crowdfunding hebben wij een actieve en leerzame lesactiviteit ontwikkeld voor de bovenbouw van het primair onderwijs. Deze activiteit sluit aan op verschillende onderwijskerndoelen, namelijk:

  • Kerndoel 34: De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van zichzelf en
  • Kerndoel 35: De leerlingen leren zich redzaam te gedragen in sociaal opzicht, als verkeersdeelnemer en als consument. Kinderen leren over de gevolgen van consumptie voor de naaste omgeving. En ze leren in het eigen consumptiepatroon rekening te houden met het milieu.
  • Kerndoel 39: De leerlingen leren met zorg om te gaan met het milieu. (Tussendoel: ingrepen van de mens: afval)

Het programma bestaat uit 3 korte lessen van 30 minuten met als afsluiter een challenge: zoveel mogelijk afval opruimen in een uur. Meer weten? Lees bijgevoegde poster.

 

Doen jullie mee?

Willen jullie meer te weten komen over het plastic soep probleem in de oceaan én op 14 oktober 2021 zelf een positieve bijdrage leveren aan het milieu door geld op te halen voor The Ocean Movement? Meld de klas(sen) dan nu aan door een e-mail te sturen naar info@teammigaloo.com. Vermeld daarbij met hoeveel klassen en leerlingen jullie meedoen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jullie op.

 

Dit onderwerp gaat ons heel erg aan het hart en we hopen daarom dat zo veel mogelijk klassen meedoen! Wij kijken uit naar jullie deelname: samen bereiken we meer!

 

Groeten,

 

Team Migaloo

Downloads:

Poster Klassen Challenge Hang deze poster op in je school of stuur het rond! DOWNLOAD
Plastic Klassen Challenge uitleg Meer weten over de challenge en de crowdfunding? Download het pakket dan nu en doe lekker mee op 14 oktober! DOWNLOAD