Team Migaloo: Talisker Whisky Atlantic Challenge

Wij zijn Aidan en Tristan die als Team Migaloo in december deelnemen aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge. In een roeitocht van 5000 km steken wij op een zo duurzaam mogelijke manier de Atlantische Oceaan over om aandacht te creëren voor het enorme plastic soep probleem dat onze wereld bedreigt. Met deze enorme challenge willen wij een mooi bedrag op halen om te doneren aan The Ocean Movement. En met deze bijdrage kunnen zij weer meer expedities organiseren en nog meer mensen motiveren om op een verantwoordelijkere manier om te gaan met plastic.

Waarom meedoen?

Plastic is een veelzijdig materiaal dat de mensheid veel comfort, veiligheid, en technologische vooruitgang heeft gebracht. Het materiaal lijkt niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Tegelijkertijd is de vervuiling van plastic een van de grootste milieu-uitdagingen van deze tijd. Nog steeds wordt er elke minuut een vrachtwagen vol aan plastic gedumpt in onze oceanen. Tijdens de gehele levenscyclus van plastic, van productie en transport tot gebruik en afvalverwerking, lekt er materiaal naar de natuur. Eenmaal aanwezig weet de natuur er geen raad mee en hoopt het plastic zich op. Plastic komt nu al overal in de natuur voor. The Ocean Movement is niet perse tegen plastic. The Ocean Movement vindt dat plastic niet in de natuur hoort omdat het de schoonheid van de natuur aantast en het een bedreiging vormt voor mens en dier. 

The Ocean Movement:

Door onze passie voor de oceanen te delen en onze kennis over plasticvervuiling over te brengen, informeren en inspireren wij mensen en organisatie op een positieve manier om bewuster om te gaan met plastic. Wij streven naar een wereld waarin plastic niet meer in de natuur belandt en de ecosystemen geen negatieve effecten meer ondervinden van ons gebruik van plastic.

Hoe groot het probleem van microplastics is, is nog lang niet helemaal in kaart gebracht. Met ons onderzoek dat wij aan boord doen met burgers, wordt de grootte van het probleem steeds duidelijker. Met de expedities die wij doen kunnen we het probleem beter in kaart brengen en daardoor ook gerichtere oplossingen voor bedenken. Met elke euro die gedoneerd wordt kunnen wij namelijk weer 40 meter oceaan onderzoeken!

 

Steun Team Migaloo en stop de toestroom van plastic afval naar onze oceanen


Dat kan op drie manieren:


1. Doe mee met de Plastic Klassen Challenge
Scholen opgelet! Wil jij met je klas meer weten over het plastic soep probleem én een positieve bijdrage leveren aan het milieu door geld op te halen voor The Ocean Movement? Meld je dan aan via info@teammigaloo.com. Je krijgt dan leuke filmpjes, 3 korte lessen over de oceaan en alle andere benodigheden opgestuurd om jouw actie op te zetten samen met je klas!

2. Start je eigen actie
Wil je ook graag bijdragen aan onze actie maar zie je roeien niet zo zitten? Start dan je eigen actie of samen met een team om geld op te halen voor The Ocean Movement! Dit kan je doen door op de knop: start actie te klikken aan de rechterkant van deze pagina.

3. Doneer

Via een klik op de knop hiernaast kun je ook direct een donatie doen. 

Alvast ontzettend bedankt!

      

Lees meer Lees minder
van totaal € 20.000 (38%)